זכויות בעלי-חיים הינו נושא טעון. כולנו נגד התעללות בבעלי-חיים, ולעתים נדירות נפגוש אדם ששונא בעלי-חיים. ובכל זאת, בעלי החיים בחברה שלנו הם ללא ספק המגזר החלש ביותר, שעובר את הפגיעה הקשה ביותר. אחת הסיבות לכך היא שקל מאוד לפגוע בהם: הרי אין כמעט חוקים שמגנים עליהם, ואף קבוצה של בעלי-חיים אינה מקורבת לשלטון או יכולה להכריז על שביתה. יום אחד בשנה, ביום זכויות בעלי החיים, חשוב שנקדיש מחשבה לכך שגורלם מצוי לגמרי בידיים שלנו.
לרגל "יום זכויות בעלי החיים" פירסם משרד החקלאות ופיתוח הכפר, האמון בין השאר על אכיפת עבירות צער בעלי החיים, נתונים על היקפי הטיפול בבעלי חיים בישראל והדאגה לרווחתם. על פי נתוני המשרד, במהלך שנת 2011, טופלו כ- 303 אירועים בנושאי צער בעלי חיים על ידי יחידת הפיצו"ח, המוסמכת לחקור חשד לעבירות צער בעלי חיים ולהחרים בעלי חיים במידת הצורך. לשם השוואה, בשנים 2008 – 2010 טופלו סך הכל 204 אירועים בתחום צער בעלי חיים. במשרד טוענים כי את העליה הדרמטית הזו ניתן לזקוף לדגש הרב שניתן במשרד לנושא.
מתחילה יוזמה חדשה בכמה מן הערים המרכזיות של הארץ של הרצאות בנושא "התעללות בבעלי חיים" בגנים ובבתי הספר מטעם עמותת "תנו לחיות לחיות". הדאגה לחינוך נכון בקרב דור העתיק הינה חשובה ביותר כמו כל תלונה משום שהיא מסוגלת למנוע אחת או כמה כמות תלונות בעתיד, ובתקווה ליותר ממניעת לתונה אחת כמובן.
ניתן להגיש תלונה למשטרת ישראל, או אל הרופא הווטרינר הרשותי, או אל מחלץ בעלי חיים מקצועי. בפנייכתם חשוב לציין את הפרטים הבאים:
מקום ותאריך האירוע.
פרטי המחזיק בבעל החיים.
הסימנים שהובילו לחשד.
צילום ותיעוד הפרטים במלואם מהווים בסיס חשוב לטיפול בתלונה.
פרטי הפונה כולל מספר טלפון להתקשרות
פרטי עדים שנכחו במקום (אם יש)
לפחות יום אחד בשנה, מגיע להם שנחשוב עליהם. כי כפי שאמר ג'ורג' ברנארד שואו, החטא הגדול ביותר כלפי בעלי החיים אינו ההתאכזרות כלפיהם אלא האדישות לגורלם. יום זכויות בעלי החיים הוא זמן מתאים לחשוב איזה יחס אנחנו רוצים לתת להם במשך כל שאר ימי השנה.